I previously blogged about and summarized the Lean Startup methodology and requesting customer interviews. But I was told my messages are too American. The ways Americans talk is too outgoing, flamboyant and over-the-top by Dutch and perhaps also German standards. It's probably also a bit too long. Seeing that my initial customer base will be based in the Netherlands, I will need to tone down and shorten my messages. Here's what I did.

Asking a known contact for a known introduction

Beste [contactnaam],

Het was leuk je gesproken te hebben bij [evenement]. Zou ik je om een gunst kunnen vragen?

Ik ben een automatiseringsoplossing aan het bouwen met als doel het verbeteren van privacy, databescherming en AVG compliance binnen organisaties.

Ik weet niet hoe goed je [persoon die ik wil bereiken] kent, maar ik zou een intro erg op prijs stellen.

Ik wil niets verkopen. Ik zoek alleen een beetje advies van haar m.b.t. voorgenoemde onderwerpen zodat ik niet het verkeerde product bouw. In ruil voor haar tijd deel ik graag met haar mijn bevindingen uit andere interviews, of mijn expertise en ervaringen.

Ik snap dat je het druk hebt, dus hieronder is een stukje tekst die je kan forwarden. Als je denkt dat een intro niet een goed idee is, dan is dat ook prima, laat me maar gewoon weten.

Dank je wel,
[mijn naam]


Beste [contactnaam],

Zou ik je om een gunst kunnen vragen? Zou je me kunnen voorstellen aan [persoon die ik wil bereiken]?

Ik ben een automatiseringsoplossing aan het bouwen met als doel het verbeteren van privacy, databescherming en AVG compliance binnen organisaties.

Ik wil niets verkopen. Ik zoek alleen een beetje advies van haar m.b.t. voorgenoemde onderwerpen zodat ik niet het verkeerde product bouw. In ruil voor haar tijd deel ik graag met haar mijn bevindingen uit andere interviews, of mijn expertise en ervaringen (ik ben een expert op het gebied van softwareontwikkeling en IT).

Zou ze geïnteresseerd zijn in een 15-min interview over videochat of telefoon? Kan via Skype, Google Meet, telefoon or wat ze ook maar wil. Datavoorstellen:

Maandag 1 juli om 9:00
Maandag 1 juli om 16:00
Dinsdag 2 juli om 10:00
Ik sta ook open voor andere suggesties.

Ik waardeer alles wat je voor me zou kunnen doen.

Bedankt,
[mijn naam]

Asking known contact for an unknown introduction

Beste [contactnaam],

Het was leuk je gesproken te hebben bij [evenement]. Zou ik je om een gunst kunnen vragen?

Ik ben een automatiseringsoplossing aan het bouwen met als doel het verbeteren van privacy, databescherming en AVG compliance binnen organisaties.

Weet je wie binnen je organisatie verantwoordelijk is voor voorgenoemde onderwerpen? Want (en ik weet niet hoe goed je die persoon kent) dan zal ik een intro erg op prijs stellen. Of als je niet weet wie dat is, zou je me kunnen voorstellen aan iemand die dat wel weet?

Ik wil niets verkopen. Ik zoek alleen een beetje advies van die persoon zodat ik niet het verkeerde product bouw. In ruil voor de tijd deel ik graag mijn bevindingen uit andere interviews, of mijn expertise en ervaringen.

Ik snap dat je het druk hebt, dus hieronder is een stukje tekst die je kan forwarden. Als je denkt dat een intro niet een goed idee is, dan is dat ook prima, laat me maar gewoon weten.

Dank je wel,
[mijn naam]


Beste [contactnaam],

Zou ik je om een gunst kunnen vragen? Zou je me kunnen introduceren aan de persoon binnen je organisatie die verantwoordelijk is voor privacy, databescherming en AVG compliance?

Ik ben een automatiseringsoplossing aan het bouwen met als doel het verbeteren van voorgenoemde onderwerpen binnen organisaties.

Ik wil niets verkopen. Ik zoek alleen een beetje advies m.b.t. voorgenoemde onderwerpen (via een 15 min interview over videochat of telefoon) zodat ik niet het verkeerde product bouw. In ruil voor de tijd deel ik graag mijn bevindingen uit andere interviews, of mijn expertise en ervaringen (ik ben een expert op het gebied van softwareontwikkeling en IT).

Ik waardeer alles wat je voor me zou kunnen doen.

Bedankt,
[mijn naam]

Cold emailing a contact without knowing who's the target

When cold emailing a cold contact it is a good idea to mention something personal, but I've found it to be pretty difficult to find personal details about most Dutch professionals. Many of them don't seem to have a web presence and there's only so much I can extract from their LinkedIn.

My marketing and networking coach, Nick Reineman, gave me the tip that maybe I can just be honest and keep it short and simple. Doesn't seem to be such a bad idea, so here goes:

Beste heer/mevrouw,

Zou u mij kunnen helpen? Ik zoek wat korte advies van iemand binnen uw organisatie.

Ik ben een automatiseringsoplossing aan het bouwen met als doel het verbeteren van privacy/databescherming/AVG compliance binnen organisaties.

Zou u me kunnen verbinden met degene die verantwoordelijk is voor voorgenoemde onderwerpen? Die persoon zou ik graag 15 minuten willen interviewen over videochat of telefoon, zodat ik niet het verkeerde product bouw. In ruil voor de tijd deel ik graag mijn bevindingen uit andere interviews, of mijn expertise en ervaringen (ik ben een expert op het gebied van softwareontwikkeling en IT).

Ik zou het erg waarderen als u mij kunt helpen. Als u vragen hebt dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
[mijn naam]

Cold emailing a direct contact

Beste [contactnaam],

Zou u mij kunnen helpen? Ik zoek wat korte advies van u als privacy officer zijnde.

Ik ben een automatiseringsoplossing aan het bouwen met als doel het verbeteren van privacy/databescherming/AVG compliance binnen organisaties.

Ik wil niets verkopen. Zou ik u 15 minuten kunnen interviewen over videochat of telefoon over voorgenoemde onderwerpen, zodat ik niet het verkeerde product bouw? In ruil voor de tijd deel ik graag mijn bevindingen uit andere interviews, of mijn expertise en ervaringen (ik ben een expert op het gebied van softwareontwikkeling en IT).

De interview via Skype, Google Meet, telefoon or wat u ook maar wilt. Datavoorstellen:

Maandag 1 juli om 9:00
Maandag 1 juli om 16:00
Dinsdag 2 juli om 10:00
Ik sta ook open voor andere suggesties.

Ik zou het erg waarderen als u mij kunt helpen. Als u vragen hebt dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
[mijn naam]